top of page

Makromajanduslik keskkond ja olemasolevad rahalised vahendid pakuvad juhtkonna väljaostmiseks eriti

Prudentia ühinemiste ja ülevõtmiste Folio Industry Expertise´s keskendume juhtkonna väljaostu tehingutele (MBO), mis on tänu paljudele edukatele näidetele viimastel aastatel avalikus arutelus populaarsust kogunud.

Peale mitmeaastast pidevat langust nii väärtuse kui ka Euroopa MBO-tehingute arvu osas näitab 2018. aasta esimese poole tempo, et MBO-tehingud on taas populaarsust kogunud; seda trendi täheldati ka kriisijärgsel perioodil. Sarnane olukord on kujunenud Baltikumis, eriti Lätis ja Leedus, kus juhtkonna huvi selliste ühinemiste ja ülevõtmise tehingute vastu, soodne makromajanduslik keskkond koos riskikapitalifondide valmisolekuga selliseid tehinguid finantseerida, on soodustanud MBO tehingute arvu kasvu.

Viimaste aastate üks tähelepanuväärsemaid MBO-tehingud Baltikumis on Depo DIY ja BR Groupi (varem - Fazer Amica) juhtkonna ülevõtmine. Peale nende MBO-tehingute realiseerimist kogesid mõlemad ettevõtted käibe ja väärtuse väga kiiret kasvu, saades lühikese aja jooksul oma tööstusharudes juhtivateks ettevõteteks.

Prudentia ühinemise ja ülevõtmise Folio täistksti saab lugeda siit: Prudentia M&A Folio

bottom of page