top of page

Prudentia M&A Folio: Balti ettevõtted on üha enam välisinvestorite poolt nõutud

Selle aasta alguses näitas Baltikumi ühinemiste ja omandamistehingute turg positiivset suundumust - 2017. aasta esimese nelja kuuga avalikustati Baltikumis 77 ühinemiste ja ülevõtmiste tehingute teadet, mis on 13 tehingu võrra ehk 20% rohkem kui 2016. aasta samal perioodil. Baltikumi ettevõtted on üha enam välisinvestorite seas hinnas, mis kajastub otseselt ka Baltikumi ühinemiste ja omandamiste turu aktiivsuses, kus 57% esimese nelja kuu tehingud toimusid koos osapoolega, mis ei olnud Baltikumist pärit.

Jätkame Prudentia M&A Folio eksperdirühma raames õigeaegse ja kaalutletud omandiõiguse muutmise teemat, mida arutati Prudentia ja NASDAQ Riga korraldatud TOP 101 hommikustes aruteludes. Seekord keskenduti pereettevõtetele, mis on maailmas enim levinud ettevõtte tüüp ning mis domineerivad peamiselt Hiinas, Indias ja Lähis-Idas. Kuid ka pereettevõtete ühinemiste ja omandamiste aspekt ning omanikuvahetus on ettevõtluse arendamisel ülioluline probleem ja väljakutse. Ģirts Rungainis, Prudentia partner: „Oleks vale arvata, et pereettevõtte ainus juhtimisstsenaarium on absoluutne perekonna kontroll, kuna enamus Euroopa ettevõtteid eelistavad perekonna ja pereväliste spetsialistide samaaegset kaasamist ettevõtte juhtimises“. Prudentia M&A Foliot saate täismahus lugeda siit: Prudentia M&A Folio (285.46 KB)

bottom of page