top of page

Soome perefirma Fincumet Group ostab enamusosaluse Põhja-Euroopa suurimas konteinereid tootvas ettev

Fincumet Group Oy ostab enamusosaluse Põhja-Euroopa suurimas konteinereid ja teraskonstruktsioone tootvas ettevõttes Birger OÜ. Birger OÜ asub Jõgeva maakonnas Avinurmes ja seal töötab umbes 200 inimest. Ettevõtte poolt valmistatud konteinereid müüakse kõigis Põhjamaa riikides. 2019. aasta käive oli umbes 18 miljonit eurot.

Tehing hoogustab Fincumet Groupi kasvu ja rahvusvahelistumist ning tugevdab ettevõtte juhtpositsiooni Soome suurima konteinerite müüjana.

“Tehing toetab meie eesmärki kasvada Põhja-Euroopa suurimaks konteinerite tarnijaks ja kindlustab meie juhtpositsiooni Soome turul. Tehinguga tõuseb Fincumet Group konteinerite kogukäive üle 30 miljoni euro.” ütleb Fincumet Containeri tegevjuht Joonas Järvensivu.

”Birger OÜ on oma valdkonnas tuntud ja hea mainega ettevõte. Tehing annab meile võimaluse tagada toodete kõrge kvaliteet, kiired tarned ja pidev tootearendus kasvaval turul. Meie koostöö on kestnud juba üle 10 aasta,” jätkab Järvensivu.

Birger OÜ jätkab pärast tehingut oma klientidele teenuste osutamist nagu varemgi ja tehing ei mõjuta olemasolevaid kliendisuhteid. Ettevõtte tegevjuhina jätkab Aleksei Männiste.

”Olen väga rahul, et oleme nüüd osa Fincumet Groupist. Olen veendunud, et see samm aitab kaasa Birgeri kiirele kasvule ja tugevdab kogu kontserni positsiooni turul nii praegu kui ka tulevikus,” ütleb Männiste.

Fincumet Groupi nõustajaks tehingus oli Investment Agency OÜ partner Indrek Uudeküll.

Fincumet Group Oy on valdusfirma, mille tütarettevõtted on Fincumet Container Oy, Lakeway Finance Oy, ja Birger OÜ. Fincumet Group on Soome perefirma, peakontoriga Ikaalises.

Fincumet Container Oy on Soome juhtiv konteinerite müüja. Ettevõte müüb erinevaid konteinereid, ruumilahendusmooduleid, kogumismahuteid ja tõstekonteinereid. 2019. aastal müüdi tooteid enam kui 4 500 ühikut ja käive oli umbes 15 miljonit eurot.

Lakeway Finance Oy võttis üle 31.12.2019 seisuga Fincumet Container Oy liisingportfelli, kuhu kuulusid klientidele kapitalirendi tingimustel müüdud tooted. Edaspidi hakkab Lakeway Finance pakkuma mitmesuguseid finantsteenuseid.

Birger OÜ on Eestis tegutsev Põhja-Euroopa suurim konteinereid ja teraskonstruktsioone tootev ettevõte. Ettevõtte poolt valmistatud konteinereid müüakse kõigis Põhjamaa riikides. 2019. aastal oli Birgeri käive üle 18 miljoni euro ning ettevõttes töötab umbes 200 inimest.

bottom of page